× Xtreme Internet Solutions Logo

Home Over ons
Webdevelopment Grafisch design Coupontools Smstools
Succesverhalen
Nieuws Media
Vacatures Neem contact op

Nieuws


Xtreme Internet Solutions ondersteunt voedseldistributie Zimbabwe

Eten is een basisbehoefte voor iedereen. In vele landen is dit echter niet zo vanzelfsprekend. In Zimbabwe, zijn vele mensen afhankelijk van voedseldistributie door ngo’s. Om fraude tegen te gaan, besloot een Zimbabwaanse ngo digitale vouchers te verdelen.

Voor technische ondersteuning bij het uitrollen van de vouchers, sloeg de ngo de handen in elkaar met Xtreme Internet Solutions, een Limburgse digitale marketing software producent.  De digitale vouchers worden aangemaakt met de in-house softwaretool, Coupontools. Vervolgens worden de digitale vouchers verstuurt met behulp van de andere in-house software Smstools. Zo ontvangt iedere hulpbehoevende een unieke digitale voucher per SMS. Aangezien niet iedere Zimbabwaan over een smartphone beschikt, wordt eveneens de unieke voucher code meegestuurd. Via deze code kan elke ontvanger zijn of haar voedselpakket probleemloos afhalen in het lokale centrum. De ngo valideert de voucher code en overhandigt het voedselpakket aan de persoon. Zo is de ngo zeker dat het betreffende voedselpakket door de juiste persoon wordt ontvangen.

‘Wij waren geflatteerd toen we de aanvraag van de Zimbabwaanse ngo ontvingen. Het project was een uitdaging, maar voor een ngo doen we graag dat extraatje! Bovendien, zo zie je maar, dat zelfs in minder ontwikkelde landen de stap naar het digitale wordt gezet. Daar kunnen sommige Belgische bedrijven nog iets van leren!’ Aldus Tom Hendrix.

Xtreme Internet Solutions ondersteunt voedseldistributie Zimbabwe
Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Je hebt een partner nodig
die jouw bedrijf doet groeien!

Liever geen formulier? Stuur ons een E-mail

Rijksweg 428,
3650 Dilsen – Stokkem


Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x