× Xtreme Internet Solutions Logo

Home Over ons
Webdevelopment Grafisch design Coupontools Smstools
Succesverhalen
Nieuws Media
Vacatures Neem contact op

Melvita - duurzame coupons

Overzicht Melvita - duurzame coupons

Melvita is een internationale retailer van duurzame lichaams-, gezichts- en woonproducten. Sinds de oprichting in 1983 zijn ze alleen maar gegroeid. Het ontwikkelen van natuurlijke en biologische producten is altijd de belangrijkste focus geweest. Dat is één van de redenen waarom ze op zoek waren naar een meer duurzame coupon oplossing in plaats van het gebruik van traditioneel papier. Contact opnemen met Coupontools was een eerste, slimme stap om dit te realiseren.

Hoe de campagne werkte:
Eerst maakte Melvita een mobiele coupon met behulp van de handige Coupontools software.

Voor de distributie van de coupon koos Melvita Hongkong voor Facebook. Ze hebben 285k page likes, wat resulteerde in een sterk, natuurlijk bereik voor de campagne. Klanten die op de coupon stuitte, moesten zich registreren om de korting te ontgrendelen. MelvitaHK maakte gebruik van de social login optie (Facebook of mail) wat de gebruikersregistratie  vereenvoudigde. Gebruikers konden zich ook op de traditionele manier registreren, door hun persoonlijke gegevens in te voeren. Bij succesvolle registratie kreeg de klant toegang tot de kortingsbon.
 

Gebruikers hadden de keuze om de korting direct te gebruiken of te bewaren via e-mail, om het later te gebruiken. Deze couponpagina bevatte ook een overzicht van alle deelnemende inwissellocaties. Voor de validatie van de digitale coupon dient de klant zijn coupon te tonen aan de kassa van de inwissellocatie. De caissière voert het unieke locatie wachtwoord in op het mobiele apparaat van de klant voor een veilige validatie van de mobiele coupon, waardoor gegarandeerd wordt dat elke coupon maar één keer kan worden gebruikt.

Waarom deze aanpak:
MelvitaHK heeft voor deze aanpak gekozen om de databank met klantgegevens te vergroten. Bij het gebruik van mobiel gaat het niet om het geven van gratis kortingen. Het is het weggeven van strategische kortingen met het oog bruikbare klantgegevens los te weken. Het gebruik van Facebook als distributiemethode resulteerde in een zeer toegankelijke kortingscoupon voor het publiek. Het validatieproces, dat gebruik maakt van unieke wachtwoorden voor elke inwissellocatie, maakte het voor MelvitaHK mogelijk om de couponvalidaties per locatie te volgen. Het gaf inzicht in welke locatie het populairst was.

De samenvatting van de campagne:

 • MelvitaHK heeft de coupon gemaakt met behulp van de Coupontools software.
 • Vervaldatum aftelklok weergegeven op de coupon
 • Verspreiding via Facebook-pagina
 • Sociale login vereenvoudigt gebruikersregistratie
 • Uniek validatiewachtwoord per inwissellocatie
  • Op het mobiele apparaat valideren
  • Inwisselingen per locatie
 • Inzicht in coupon gebruik
  • Aantal opens
  • Aantal claims
  • Aantal validaties
  • Aantal validaties per locatie

Melvita - duurzame couponsMelvita - duurzame couponsMelvita - duurzame couponsMelvita - duurzame couponsMelvita - duurzame couponsMelvita - duurzame coupons
Coupontools logo
Dit succesverhaal hoort bij onze Coupontools software.
Coupontools is een platform voor het opzetten van promotionele campagnes, dataverzameling, gamification, brand awareness, conversie booster en loyalty campagnes.
Lees meer
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x