× Xtreme Internet Solutions Logo

Home Over ons
Webdevelopment Grafisch design Coupontools Smstools
Succesverhalen
Nieuws Media
Vacatures Neem contact op

E-mail couponcampagne

Overzicht E-mail couponcampagne

Essilor is de wereldwijde marktleider in de productie en distributie van oftalmologische brillen. Om hun verkoop en distributiepunten te ondersteunen, heeft Essilor een digitale coupon e-mailmarketingcampagne uitgewerkt. Coupontools leverde alles wat Essilor nodig had om de digitale coupon campagne met succes te lanceren. 
 

De opzet van de campagne
Essilor informeerde eerst de opticiens over hun initiatief en vroeg of ze wilden deelnemen. De deelnemende opticiens ontvangen een e-mail met verdere instructies.
 

De opticiens ontvangen alle tools en content om de digitale coupon e-mailmarketingcampagne te verspreiden via hun bestaande klanten. Er is ook een andere vereiste voor de huidige klanten om in aanmerking te komen. Zij moeten in het afgelopen jaar een product bij Essilor hebben gekocht. De coupon e-mail bestaat uit drie afzonderlijke digitale coupons. Alle coupons hebben een verschillende waarde en worden gebruikt om verschillende Essilor producten te promoten.
 

Essilor heeft de digitale coupons zelf gemaakt met behulp van de Coupontools digitale coupon builder. Ons support team gaf enkel technisch advies en beoordeelde de uiteindelijke digitale coupons. De digitale coupons waren standaard voor eenmalig gebruik om fraude te voorkomen. De beveiligde coupon validatie gebeurt via een uniek locatie validatiewachtwoord voor elke deelnemende opticien. Op deze manier kan Essilor snel nagaan welke opticiens het populairst waren en kunnen ze ook andere cruciale coupon statistieken raadplegen.
 

De campagne bleek een succes dankzij de duidelijke instructies naar de opticiens toe en de lage participatiedrempel voor het publiek. Bovendien zet een digitale kortingscoupon het publiek altijd aan tot actie.
 

Waarom deze aanpak?
Essilor koos voor deze overkoepelende aanpak om de distributeurs en opticiens een helpende hand te bieden bij het aantrekken van meer klanten naar hun winkels in deze moeilijke tijden. Essilor verzorgde de hele campagne en gaf duidelijke instructies aan de deelnemende opticiens. Op deze manier deed Essilor het meeste werk. De opticiens moesten er vooral voor zorgen dat de campagne het juiste publiek zou bereiken.
 

Samenvatting van de campagne

  • 3 verschillende digitale coupons gemaakt met de Coupontools digitale coupon builder
  • Profiteer van uw bestaande klantendatabase
  • Distributie via e-mail met bijgevoegde digitale coupons
  • Coupon validatie per beveiligd locatie validatiewachtwoord
  • Overzicht van validaties voor elke deelnemende winkel
  • Verzameling van bruikbare statistieken om toekomstige digitale marketingcampagnes af te stemmen

E-mail couponcampagneE-mail couponcampagneE-mail couponcampagne
Coupontools logo
Dit succesverhaal hoort bij onze Coupontools software.
Coupontools is een platform voor het opzetten van promotionele campagnes, dataverzameling, gamification, brand awareness, conversie booster en loyalty campagnes.
Lees meer
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x