× Xtreme Internet Solutions Logo

Home Over ons
Webdevelopment Grafisch design Coupontools Smstools
Succesverhalen
Nieuws Media
Vacatures Neem contact op

Coupons om meer bezoeken te triggeren

Overzicht Coupons om meer bezoeken te triggeren

Applebee's is een Amerikaanse grill restaurantketen die actief is in vele landen. Hun vestiging in Koeweit was op zoek naar een duurzame digitale couponoplossing om restaurantbezoeken te stimuleren. Bekijk hier hoe Coupontools Applebee's heeft geholpen met hun digitale couponcampagne.

Opzet van de campagne
Omdat het Applebee's eerste campagne was met de Coupontools software, creëerde Coupontools de volledige coupon op basis van hun vereisten. Op deze manier waren zij er zeker van dat alle functies correct waren ingesteld.
De Coupon werd ontworpen in zowel het Engels als het Arabisch. 

De kortingswaarde bedroeg 25% en werd niet gratis uitgedeeld. Gebruikers moesten eerst hun gegevens invullen om aanspraak te kunnen maken op de korting. De gegevens die bezoekers moesten invullen waren hun voornaam, e-mailadres, en telefoonnummer. De korting liep voor een bepaalde tijd en werd na de vervaldatum offline gehaald.
 

De coupons werden per SMS gestuurd. De SMS was ook tweetalig, namelijk Engels en Arabisch. Mensen moesten eerst hun gegevens invullen voordat ze de coupon konden claimen.


Voor een veilige validatie en gedetailleerde analyse achteraf, raadde Coupontools aan om een specifiek validatiewachtwoord in te stellen voor elke deelnemende locatie. Dankzij die unieke validatiewachtwoorden per locatie, was het eenvoudig om te zien welke locatie het populairst was.


Waarom deze aanpak?
De campagne was bedoeld om mensen die Applebee's al een tijdje niet meer hadden bezocht weer naar het restaurant te brengen. Een ander doel was om gegevens aan te vullen. Al deze klantgegevens worden zorgvuldig opgeslagen in de back-end.


Samenvatting van de campagne

 • Maken van digitale coupon
  • 2 talen
  • Coupontools verifieerde de instellingen
 • Distributie via e-mail of SMS
 • Vastleggen van gegevens
  • Om gegevens te vervolledigen
 • Validatiewachtwoord
  • Om bij te houden welk restaurant het populairst was
 • Waardevolle gegevens en inzichten

Coupons om meer bezoeken te triggerenCoupons om meer bezoeken te triggerenCoupons om meer bezoeken te triggeren
Coupontools logo
Dit succesverhaal hoort bij onze Coupontools software.
Coupontools is een platform voor het opzetten van promotionele campagnes, dataverzameling, gamification, brand awareness, conversie booster en loyalty campagnes.
Lees meer
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x